Buizenzender

Via Ben B. kreeg ik een schema van een buizenzender met de ECC85, ook deze zender werd natuurlijk nagebouwd. Eerst als prototype...

...later netjes in een kastje...

...maar een succes is dit nooit geworden.

Bij mij bromde het altijd omdat ik de voeding aftapte van een oude buizenradio. Later bouwde ik er ook nog een eindtrap bij met de QQE03/12, maar omdat ik telkens de buizenradio als voeding moest gebruiken heb ik niet lang met deze zender uitgezonden. Trouwens, toen ik deze zender ging bouwen kwam ik enkele onderdelen tekort dus ik stapte de winkel van Wim Geldhof binnen en gaf mijn bestelling op: „Een varicap, twee weerstanden van zoveel Ohm, en twee condensatoren van zoveel pF”. Valt hij mij in de rede en vraagt: „Zeg, jij gaat toch geen zendertje bouwen hè?”

De trafo en de elco's op de foto hieronder komen van Natasha dump. Hier wilde ik een voeding mee maken voor de buizenzender, maar dat is nooit gebeurd.

Spullen voor een buizenzender

E: Ik meen mij te herinneren dat Ben mij dat schema destijds via de radio heeft uitgelegd. Dat ging zo van: „Teken een Noval buisvoet. Teken dan vanaf  2 een weerstand van 15K naar massa, en vanaf pin 7 ook. Teken dan een 30pF trimmer tussen pin 1 en 6" haha! En dan het oranje buizen handboek erbij natuurlijk.