FM Stereo

Stations gingen ook in Stereo uitzenden met een stereocoder uit de Electuur of uit de Free Radio Magazine. Zelf gebruikte ik het coder gedeelte van een complete Stereo zender die ik van Werner B. overgenomen had. Type JostyKit HF365. Het coder gedeelte was eenvoudig van opzet. Het ruiste wel wat, maar het stereo lampje ging branden en de kanaalscheiding was best aardig.

Daarvóór deed ik al wel pogingen om het stereolampje van de ontvanger te laten branden door een 19 kHz signaal met het audio mee te sturen. Dat signaal haalde ik uit RC oscillatortjes, of programmeerde ik op de Texas Instruments TI99/4a home computer in de TI-Basic programmeertaal.

Hier een opname van een stereo uitzending, gemaakt toen ik in Deventer woonde. Best mooie kanaalscheiding eigenlijk. Hier nog een opname van een stereo uitzending, let op de HF inslag op 0:31. Waarschijnlijk was dit een van mijn laatste illegale uitzendingen op drie meter. Let ook hier op de hoogfrequent inslag op het mengpaneel. Hier ook nog een opname van een Stereo uitzending.