Vakantie Ronduite & Oudehaske

Ja inderdaad, zo reden wij vroeger op de fiets het laatste stukje naar Camping Bakker in Ronduite.

Vanuit Deventer/Twello is het ongeveer 70 km fietsen. We gingen via Terwolde, Oene, Epe (volgens mij reden we daar een beetje om), Heerde, Wapenveld, Zwolle, Hasselt, Zwartsluis. Dan bij de Blauwe Hand linksaf, nog een paar km doortrappen en je was er. De surfplanken hadden we op een surfkar achter de fiets. In die surfkar zat een tent, slaapzak, luchtbed, radio, kookspullen en dat soort gerei. Rookwaar en drank zal ook niet ontbroken hebben. Oh ja, en er ging altijd een oude tuinstoel mee op vakantie want die kon je gewoon daar weggooien en hoefde je niet mee terug te slepen.

Hieronder de route (bron Google Maps) die we tijdens een van die vakanties fietsten. We gingen eerst naar Camping Bakker bij Ronduite, een paar dagen zijn we doorgefietst naar Oudehaske. Pff wat een eind was dat.

Op een foto (zie Picasa, klik hier) zitten we uit te rusten onder een viaduct bij Heerde, hieronder dat viaduct anno 2009 (Google Streetview).

Update 15-8: Het kan best zijn dat we naar Oudehaske gefietst zijn via Wolvega en Heerenveen, en niet via de weerribben, maar precies weet ik dat niet meer. Grijze route op kaartje hieronder.

Wat een eind... Zijn we in één stuk weer naar huis gefietst? Ik weet het niet meer.

9-8-2015