Collega stations

Mijn eerste zender had erg weinig bereik, het signaal was hooguit een paar honderd meter verder te ontvangen, daarom had ik in het begin alleen maar contact met Rinke de Katmandu. Hij woonde een paar blokken van mij vandaan. Via hem kwam ik in contact met zijn klasgenoot Peter. Peter had ook een FM zender en noemde zich de Ultravox. Hij woonde wel een stuk verder weg, zowat aan de andere kant van Twello, maar na een tijdje kregen wij toch contact met elkaar via de radio.

Beschrijving van oa. een Stentor

Dat ging een tijdje zo door, tot er op een gegeven moment ineens flink wat meer piraten op de Twellose 3-meter band verschenen. Eentje hoorde ik praten over een Tv-antenne die hij als zendantenne gebruikte en die bij hem op het balkon lag. En op een dag toen ik mij fietsend naar de Ultravox begaf zag ik ineens in de Verdistraat een Tv-antenne op een balkon liggen; Dat was dus de antenne van Mark, de Twellose Omroep Stichting. Kort daarna maakten wij onze eerste verbinding. Volgens mij heeft Mark na zijn balkon-antenne heel lang met een 7-elements op zolder (antenne onder de kap noemden wij dat) gewerkt.

Mark was weer bevriend met Werner (via tafeltennis?) en zij kenden ook Peter, Raymond en Ben, en zo werd de vriendenclub der Twellose piraten snel groter. Ook ontmoetten wij elkaar vrijdagmiddag op het marktplein tijdens de weekmarkt, en vrijdagavond stonden we vaak gezellig bij elkaar op de stoep voor de Buijzer (Waar we overigens ook wel eens weggestuurd zijn, omdat de groep zo groot was dat er geen klanten meer langs konden).